Colofon

Redactie

Carina Bijl, diëtist en tevens redactievoorzitter

Carina Bijl

Mijn naam is Carina Bijl. Sinds 2008 ben ik lid van de redactie van de Dieetbehandelingsrichtlijnen. Ik ben parttime werkzaam in het Amsterdam UMC – locatie VUmc. Ik doe daar patiëntzorg op de afdelingen MDL en interne geneeskunde. Verder zit ik in het bestuur van het Netwerk Diëtisten MDL.
Dieetbehandelingsrichtlijnen zijn een belangrijke tool voor de praktijk van de diëtist. Samen met mijn collega’s van de redactie begeleiden wij auteurs tijdens het gehele schrijfproces en dragen we bij aan de ontwikkeling van een mooi product.

Hilgien Ruinemans, diëtist

Hilgien Ruinemans

Mijn naam is Hilgien Ruinemans. Sinds 2003 ben ik met veel plezier werkzaam als diëtist in de eerste, tweede en derde lijn, in de voorlichting (Voedingscentrum) en werkte ik mee aan Voedselconsumptiepeilingen. In 2018 heb ik een 2 jaar durende fietsreis naar Japan gemaakt, waarbij eten een ander soort uitdaging werd. Sinds 2020 werk ik als poliklinische diëtist in het Erasmus Medisch Centrum in het diabetes- en leefstijlteam. Naast de spreekuren begeleid ik een GLI+ en ben ik sinds 2022 leefstijlzorgcoördinator van het nieuwe leefstijlzorgloket.

Sinds 2020 ben ik ook weer gaan studeren. Met veel interesse doe  ik de opleiding Nutritional Epidemiology and Public Health aan de WUR, waarbij werk en studie gelijk gecombineerd worden door onderzoek aan het leefstijlzorgloket. Door de opleiding lees ik wetenschappelijke literatuur kritischer en weet ik hoe lastig voedingsonderzoek met alle verstorende factoren is. Als nieuw redactielid hoop ik auteurs te kunnen ondersteunen in het herzien van richtlijnen waarbij de praktische en wetenschappelijke kant goed belicht worden.

Maaike Admiraal, diëtist

Maaike Admiraal

Mijn naam is Maaike Admiraal. Na de opleiding voeding en diëtetiek in Amsterdam heb ik de master gezondheidswetenschappen aan de VU gevolgd, met als specialisatie voeding en gezondheid. Ik werk nu ruim 8 jaar bij MalnuCare, een eerstelijnsorganisatie die zich richt op behandelen en begeleiden van patiënten met ondervoeding. Vanuit onze samenwerking met verschillende ziekenhuizen zie ik veel oncologische patiënten, patiënten met longziekten en patiënten met sondevoeding in de thuissituatie. Wij leggen voornamelijk huisbezoeken af. Momenteel werk ik in de regio Alkmaar, daarnaast ben ik lid van de LWDO (Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie) en lid van de LWDO-werkgroep regio Amsterdam. Sinds 2021 ben ik redactielid voor de Dieetbehandelingsrichtlijnen. Zo ben ik naast mijn werk als diëtist bezig met de wetenschappelijke kant van de diëtetiek en begeleid ik auteurs tijdens schrijven of herzien van de richtlijnen, een mooie combinatie!

Erika Vanhauwaert, onderzoeker Health Innovation en lector voedings- en dieetkunde 

Erika Vanhauwaert

Mijn naam is Erika Vanhauwaert. Ik ben van opleiding bachelor en master voedings- en dieetkunde en master na master in de bibliotheekwetenschappen terecht gekomen. Ik werk als onderzoeker-lector aan de Hogeschool UC Leuven-Limburg bij het Expertisecentrum Health Innovation en de opleiding voedings- en dieetkunde. Hiernaast heb ik een eigen praktijk als diëtiste in de eerste lijn en ben ik binnen de VBVD covoorzitter van de commissie Evidence-Based Diëtetiek. In het onderzoek ondersteun ik een team van onderzoekers en doe zelf aan onderzoek omtrent evidence-based handelen binnen de diëtetiek (van ontwikkeling, opleidingen tot implementatie) en gezondheidsbevordering (voeding en mondzorg). Verder ondersteun ik het Health Innovation Living Lab, een lab met de focus op kinantropometrie en patiënteducatie.

Floor Neelemaat, wetenschappelijk adviseur

Floor Neelemaat

Mijn naam is Floor Neelemaat. Na mijn opleiding Voeding en Diëtetiek in Amsterdam heb ik in Wageningen de studie Humane Voeding en Epidemiologie gevolgd. Direct na het afstuderen ben ik in het VU medisch centrum (inmiddels Amsterdam UMC) gaan werken als diëtist-onderzoeker. Ondervoeding en voeding bij ouderen waren mijn speerpunten. Na een aantal jaar kreeg ik de kans om te promoveren op dit gebied. Vervolgens heb ik samen met collega’s het boek ‘Kritisch redeneren in de diëtetiek’ geschreven. Daarna was ik toe aan wat afstand van het werk en heb ik me een aantal jaar gericht op mijn gezin met man en drie kinderen. Toen mij ter ore kwam dat de redactie op zoek was naar een wetenschappelijk adviseur voor de Dieetbehandelingsrichtlijnen vond ik dat een interessante en uitdagende opdracht. En daarom ben ik per november 2020 met veel enthousiasme begonnen aan deze eerste opdracht als eigen ondernemer.

Dustin de Leeuw, redactielid

Dustin de Leeuw

Mijn naam is Dustin de Leeuw. Ik heb aan de VU Econometrie gestudeerd, aan de UvA Taalwetenschap en nu studeer ik Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool NTI. Momenteel ben ik bezig met het schrijven van mijn scriptie. Naast mijn studie help ik studenten met de statistische analyse voor scripties, waardoor ik me over veel verschillende onderwerpen moet inlezen en ik van veel wetenschappelijke gebieden op de hoogte ben van de nieuwste ontwikkelingen. Dat maakt mijn werk zo ontzettend interessant en leerzaam! Ik vind het leuk om anderen te helpen nieuwe kennis op te doen en om wetenschappelijke inzichten te vertalen naar de praktijk. Zo kan ik vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond auteurs helpen met literatuuronderzoek en een aanvulling leveren op hun kennis en vaardigheden. Daarmee werken we samen aan een mooie toolset voor diëtisten en een gezonder en prettiger leven voor cliënten. Ik kijk ernaar uit om mijn theoretische kennis ook steeds meer zelf in de praktijk te gaan brengen.

Uitgever & redactieadres

20/10 Uitgevers
Wijde Steeg 13, 9001 AJ Grou
Telefoon: 06-54293908
E-mail: Hannie.Ooms@2010Uitgevers.nl

Prijzen 2024

Abonnement voor 1 account / prijs per jaar*€ 135,-
Abonnement voor 2-4 accounts / prijs per account per jaar€ 122,50
Abonnement voor 5-10 accounts / prijs per account per jaar€ 107,50
Abonnement voor meer dan 10 accountsop aanvraag
Abonnement voor 1 richtlijn naar keuze€ 30,00
* Ben je lid van de NVD, FOOD of VBVD, dan geldt voor het eerste jaar een korting van 15%.

Aangaan en opzeggen abonnement

Een abonnement kan elke maand ingaan. Het eerste jaar wordt het abonnement aangegaan voor een periode van 1 jaar. Het abonnementstarief dient vooraf, voor het hele jaar betaald te worden. Daarna is opzeggen mogelijk uiterlijk 2 maanden voor de volgende factuurdatum.

Het abonnementenbeheer wordt uitgevoerd door Abonnementenland te Heemskerk. De facturen worden digitaal verstuurd via het e-mailadres: efactuur@aboland.nl. De klantenservice van Abonnementenland is bereikbaar via www.aboland.nl/bladen/voeding-en-gezondheid/dieetbehandelingsrichtlijnen/.

Wil je het abonnement opzeggen, stuur dan een e-mail naar: Hannie.ooms@2010uitgevers.nl.

Klantenservice

Voor inhoudelijke vragen, technische vragen, wijzigen van factuurgegevens of voor het plaatsen van een advertentie stuur een e-mail naar Hannie.Ooms@2010Uitgevers.nl.