Vacature redactielid

Ben jij het nieuwe redactielid voor het hechte en gezellige team van de Dieetbehandelingsrichtlijnen?

Dieetbehandelingsrichtlijnen worden voor en door diëtisten geschreven. Ze worden volgens het principe van evidence-based practice geschreven, met een wetenschappelijke onderbouwing en een heldere en relevante vertaalslag naar de praktijk en in begrijpelijke taal. Auteurs van richtlijnen moeten vaardig zijn in het uitvoeren van literatuuronderzoek, praktische ervaring hebben in het uitvoeren en toepassen van dieetbehandelingen, en deze kennis helder in geschreven vorm kunnen overbrengen. Het schrijven van een richtlijn vereist, net zoals het redactiewerk, zowel tijd als kunde.

Als redacteur heb je twee taken: enerzijds ben je het aanspreekpunt voor de auteurs van dieetbehandelingsrichtlijnen en voorzie je ingeleverde conceptrichtlijnen van feedback. Anderzijds zorg je ervoor dat de richtlijnen uniform, kwalitatief hoogstaand en praktisch zijn, én dat ze binnen de afgesproken termijn worden geschreven. Je bent contactredacteur voor een aantal richtlijnen en ondersteunt de andere redactieleden bij de richtlijnen waarvoor zij contactredacteur zijn.

Daarnaast ben je als redactielid actief betrokken bij de bewaking en bevordering van de kwaliteit van de redactie als geheel. Algemene taken zijn bijvoorbeeld het online bijwonen van redactievergaderingen (ongeveer 1 x per 8 weken) en het werken aan projecten binnen de redactie.

Het team bestaat uit een uitgever, projectleider, redactie bestaande uit een team van diëtisten, wetenschappelijk adviseur en enkele ondersteuners. Met elkaar begeleiden we auteurs enthousiast in het schrijven van dieetbehandelingsrichtlijnen over uiteenlopende ziektebeelden.

We zijn momenteel op zoek naar een redactielid met de volgende kenmerken:

  • Registratie als diëtist in het Kwaliteitsregister Paramedici
  • Minimaal enige jaren ervaring in de praktijk
  • Affiniteit met wetenschappelijk onderbouwen van de richtlijnen
  • Kritische houding, zelfstandig werken, weet van aanpakken en betrouwbaar

Een pré is:

  • Aanvullende (wetenschappelijke) opleiding, zoals advanced dietetics of gezondheidswetenschappen

Redactieleden ontvangen een financiële vergoeding, evenals punten voor het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast kun je rekenen op begeleiding van meer ervaren redactieleden bij het beoordelen van de eerste richtlijnen c.q. bij het begeleiden van auteurs.

Heb je interesse of vragen? Neem dan gerust contact op met Floor@Neelemaat.nl of Hugo.Maarleveld@2010Uitgevers.nl.